"Kemenangan di Hulu Selangor ini merupakan satu peralihan yang sangat besar ertinya sebab kita bertanding di sebuah negeri yang dikuasai parti (pakatan) pembangkang, kita berjaya menawan semula kawasan ini dalam sebuah negeri yang dikuasai (pakatan) pembangkang,” PM selepas pengumuman kemenangan BN di Hulu Selangor.

Monday, November 8, 2010

KONSPIRASI SYAITAN ITU BENAR!

Posting ini diambil dari Blog YB Zulkifli Nordin. Di sini, beliau mengulas lanjut dakwaan beliau sebelum ini.

Silakan baca seterusnya...



Salam 2 all.

Disiarkan pandangan daripada Dr. Sivamurugan Pandian, pensyarah Fakulti Sains Politik, Universiti Sains Malaysia, seorang penganalisa politik yang mengupas pendedahan teman mengenai "Konspirasi Syaitan" untuk memberi kuasa autonomi kepada kepimpinan DAP di Pulau Pinang dan memahkotakan parti paling rasis dan cauvinis ini sebagai Menteri Besar di Perak dan Negeri Sembilan.

Yng teman tertarik tu ialah nasihat daripada Dr. Siva kepada PAS supaya bergerak sendiri dan menjadi dominan, teman dah berguni-guni nasihatkan PAS. PAS sebuah parti yang besar, keeahlian PAS ramai dan tak palsu macam PKR, jentera hebat, petugas yang komited. Tak sepatutnya PAS menjadi keldai tunggangan orang lain.

Apa pun orang kate pasal UMNO, ia tetap parti tunggak Barisan Nasional. Kot ye pun nak sangat bertahaluf siasah, janganlah sampai dikulupkan oleh PKR/DAP sampai bersepah prinsip dan perjuangan yang dikompangkan selama ini. Janganlah tahaluf siasah sampai menggadai aqidah dan syariah.

Kembalilah kepada perjuangan asal. Islam itu matlamat, politik itu alat. Jangan jadikan kerusi pilihanraya sebagai sasaran perjuangan, akhirnya nanti tiada beza PAS dengan parti politik lain. Ingatlah, untuk mendapat nasrullah itu ada syaratnya.

OK lah yop, kome baca sendirilah yop!!

Dr Sivamurugan, Pendedahan YB Zulkifli Ada Kebenaran!

PAS wajib muhasabah!

Kuala Lumpur 31 OKT 2010: Pas dicadangkan supaya mengkaji semula kedudukannya dalam pakatan pembangkang jika apa yang didedahkan seorang Ahli Parlimen di Dewan Rakyat baru-baru ini bahawa ada perjanjian sulit antara DAP dan PKR yang mengetepikan parti itu.:

Penganalisis politik, Dr Sivamurugan Pandian berkata, berkemungkinan apa yang didedahkan oleh anggota Parlimen Bebas Kulim Bandar Baru, Zulkifli Nordin, yang sebelum ini anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada Khamis lalu, terdapat kebenaran.

Beliau berkata, kenyataan Zulkifli itu perlu dilihat secara serius oleh semua pihak dalam pakatan pembangkang dan barang kali kesahihan pendedahan itu perlu diteliti PKR, DAP dan juga Pas bagi membolehkan kebenaran tersebut dicari dan Zulkifli tidak dilihat hanya mencari populariti.

“Pas juga perlu melihat balik perjanjian di antara mereka kerana ia dikhuatiri boleh memberi kesan kepada Pas pada pilihan raya umum yang akan datang,” katanya kepada pemberita, semalam.

Pensyarah Sains Politik dari Universiti Sains Malaysia (USM) itu berkata, Pas seharusnya sedar bahawa parti itu boleh berdiri sendiri tanpa membentuk pakatan dengan PKR dan DAP berikutan mempunyai keanggotaan yang cukup ramai berbanding kedua-dua parti itu.

Beliau juga berpendapat, sekiranya dakwaan itu tepat dan benar, maka peluang pakatan pembangkang untuk memenangi pilihan raya umum ke-13 akan datang, tidak akan berjaya.

“Rakyat akan melihat bahawa pakatan yang dikatakan sepakat ini sebenarnya pakatan palsu, dan bersama hanya untuk kuasa tanpa mempunyai matlamat yang sama,” katanya.

Mengenai perjanjian sulit itu yang memberikan DAP kuasa bagi Pulau Pinang, Sivamurugan berkata, sekiranya benar, ia dilihat akan mencabar peruntukan-peruntukan yang ada dalam Perlembagaan Persekutuan.

“Saya juga melihat ini akan memberi kesan kepada perpaduan antara kaum jika kuasa autonomi ini diberikan,” katanya.

Khamis lepas, Zulkifli mendakwa DAP dan PKR ada membuat perjanjian sulit di luar pengetahuan Pas untuk memberi kuasa kepada DAP memerintah di tiga negeri sekiranya Pakatan Pembangkang berjaya menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13.

Beliau mendakwa hubungan rapat antara DAP dan PKR adalah didorong oleh perjanjian kuasa tersebut dan turut menawarkan kuasa autonomi kepada DAP ke atas Pulau Pinang. - Bernama

2 comments:

  1. Salam Perjuangan,

    Saya ingin mengucapkan SYABAS kepada Tuan yang berjaya menghasilkan sebuah blog yan begitu mantap dengan artikel2 yang bernas. Saya memang mengikuti perkembangan blog Tuan sepanjang masa.

    Di harap dapat memberi tunjuk ajar mengenai cara penghasilan artikel yang mantap.

    Saya dan kesemua team blogger Wangsa Maju akan turut sama membantu dalam mendedah dan membongkar strategi kotor pembangkang.

    Saya tlhpun linkkan blog Tuan di dalam blog pilihan di blog saya..

    Harap Tuan juga dapat linkkan blog saya bagi memperkenalkan kepada pengunjung di blog anda..


    SEKIAN, SALAM KASIH IKHLAS DARI,

    Melayu CinDia
    Blogger GELOMBANG RAKYAT.

    http://gelombang-rakyat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Alaikumsalam ya sahabat. pastinya kita boleh bekerjasama krn kita 1aliran dan 1azam.
    utk link kan blog sahabt, mmg menjadi kegemaran sy, apa lagi setelah diizinkan begini. insyaallah, kita jmpa nanti. Salam

    ReplyDelete