"Kemenangan di Hulu Selangor ini merupakan satu peralihan yang sangat besar ertinya sebab kita bertanding di sebuah negeri yang dikuasai parti (pakatan) pembangkang, kita berjaya menawan semula kawasan ini dalam sebuah negeri yang dikuasai (pakatan) pembangkang,” PM selepas pengumuman kemenangan BN di Hulu Selangor.

Thursday, September 16, 2010

16 September: Menteri Dalam Negeri Dari DAP

Hari ini seperti yang telah dijanjikan oleh Ketua Umum PKR, maka bermulalah era Kerajaan Pakatan untuk memerintah Malaysia.

Baca petikan dibawah yang dipetik dari Blog Papa Gomo

TERKINI - Blogger GAP,RBF,Parpu Kari, Megat Pisau Antara Yang Di Tangkap!!!

Putrajaya 16 Sept : Kira kira 30 ribu ahli Pakatan Rakyat DAP, PAS dan PKR telah berhimpun di Sekitar Putrajaya bagi meraikan kemenangan mereka dalam menawan Putrajaya apabila kerajaan Barisan Nasional yang di terajui Dato Seri Najib tumbang awal pagi tadi.

Mengikut Laporan dari wartawan yang bertugas di lapangan Papa Diva memaklumkan bahawa pejabat pejabat kerajaan pada waktu ini sedang di kepung oleh penyokong penyokong pakatan rakyat yang mana sambil melaungkan "Berambus" kepada semua kakitangan kakitangan kerajaan yang ada di dalam bangunan.

Kereta kereta Menteri, Timbalan Menteri dan juga semua kereta Rasmi kerajaan telah berjaya di rampas oleh para penyokong Pakatan Rakyat malah Lori Najis yang di terdapat di Putrajaya juga berjaya di rampas oleh mereka ini.

Di Hadapan bangunan Utama pejabat Kerajaan Malaysia Dato Seri Anwar Ibrahim di iringi Tuan Guru Haji Hadi selaku Presiden Pas dan juga Lim Kit Siang DAP mengangkat tangan kearah para penyokong mereka sambil melaungkan "Reforbasi" berulang ulang kali sambil di ikuti oleh para penyokong Pakatan Rakyat yang jumlahnya hampir 10 ribu orang.

Kelibat Dato Seri Najib, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan para Menteri serta Timbalan Menteri tidak kelihatan pada masa ini di percayai telah bergegas keluar dari pejabat masing masing apabila Putrajaya berjaya di Tawan Pakatan Rakyat awal pagi tadi.

Laporan juga memaklumkan tedapat segelintir penyokong PAS yang telah berguling guling di atas jalanraya Bagi meraikan Kejayaan mereka menawan Putrajaya.

Kelihatan juga Roney Liu DAP dan penyokong mereka berarak memasuki Bangunan Kementerian Dalam Negeri. Namun sumber tidak dapat mengesahkan apa yang di lakukan oleh beberapa pemimpin DAP dan penyokong mereka di dalam Bangunan tersebut.

Mengikut laporan dari ibu pejabat Bukit Aman, arahan telah di keluarkan awal pagi tadi oleh Dato Seri Anwar Ibrahim selaku ketua Umum Pakatan Rakyat bagi mengerahkan Pasukan Keselamatan mengkuatkuasakan ISA dengan serta merta kepada mana mana Rakyat yang menentang kerajaan baru Pakatan Rakyat.

Laporan dari Haprakdaily juga memetik bahawa Pihak Polis telah berjaya menahan berpuluh puluh orang Blogger di bawah Tahanan ISA kerana mengeluarkan kenyataan yang menentang Kerajaan Pakatan Rakyat.

Di antara Blogger Blogger yang di Tahan di Bawah ISA awal pagi tadi:
GAP
Megat Pisau
Parpu Kari
DET
Garam Manis
Panglima Perang Cyber
RBF
Medan Info
Keris Putra
Jefrry Damien

Dan beberapa puluh lagi blogger lain.

Dalam usaha penahanan Blogger di bawah ISA awal pagi tadi juga satu kekecohan berlaku apabila seorang Blogger yang paling di Kehendaki Kerajaan Pakatan Rakyat Papa Gomo telah berjaya melepasi sekatan pihak Polis, Kastam, dan Imigresen dan telah melarikan diri dengan berlepas menaiki pesawat Air Asia menuju ke Bangkok, Thailand.

Laporan lanjut akan menyusul berhubung Kejayaan Pakatan Rakyat menawan Putrajaya dari wartawan Lapangan Papa Diva..........

Psssttt...bye bye...Gomo dah berlepas ke Bangkok dan Cambodia! He he he! Jangan marah ye!

We Have A Number???

2 comments:

 1. hebat sungguh lakonan Anwar masa ni. Dgn wajah penuh yakin menempelak wartawan semasa hari pertama Sidang Parlimen Oktober 2008 iaitu hari pertama selepas '16 September'
  ...You want it to happen? - Anwar soal Wartawan yang menekannya dengan soalan2 ikutan 'desakan utk Sidang Tergempar Parlimen...
  Muka Selamber n tak de rasa bersalah krn menipu rakyat...

  ReplyDelete
 2. NAK MELAYU MENANG PRU 15 & SETERUSNYA....
  ------------------------------------------------


  PRU ke 13 kita pastikan calon UMNO yg berjiwa melayu sejati atau mana2 calon bebas ultra melayu yg kita pangkah.. mana2 calon MICepet, MCAnjing, GERAKANjing, PPPantat yg dicalonkan di majoriti melayu kita pastikan mereka kalah!!

  kita kena berani buat perhitungan jika tidak sekarang bila lagi.. pemimpin melayu aristokrat dan dari keluarga bangsawan kita kurangkan jumlahnya, mereka ini tak pernah kenal susah.. sebab sesusah2 mereka itu pun kerana hari itu tak sempat makan keju.. kita org bawahan makan kepala ikan bilis cecah kicap.

  bermula dari peringkat cawangan, bahagian dan seterusnya pusat kita revamp dan restructure.. si penyangak, perasuah dan pembelit kita singkirkan.

  bila mejoriti melayu dah solid.. apa lagi nak tunggu.. KITA PASTIKAN NEGARA INI DIDUDUKI OLEH MEREKA BERKULIT SAWO MATANG ajer.

  ADA BERANI????
  ......ANON 16/9/2010 2.12PM

  -----------------------

  Kalau BERANI,MIM macam hang ni kenalah ada STRATEGI M3 atau M4(saperti cerita Apek Saiful dlm panggung wayang skrg..)kerana ikut ratio,skrg,2010,MIM hanya 60%:40% diMalaysia. Pada tahun 1955 PRU 1, MIM ada 88%:12%....

  Jsdi untuk meningkatkan Nisbah ini,
  LELAKI MIM MESTI KAHWIN LEBIH dari SATU....!!!!Kiraan nya begini;

  #(A)Jumlah rakyat 2010: 28 JUTA,
  #(B)MIM,60%: 28 X 0.6 =16.8 JUTA,
  #Jumlah LELAKI MIM-BAPA=16.8/5=3.36 Juta(andaian 5 org sekeluarga),
  #i)Jika kahwin 2;satu famili 5 ank;80% MIM=3.36x0.8x5 =13.44J tambah
  pada jumlah rakyat MIM.,
  #(ii)Jika KAHWIN 3:3.36x0.8x2x5= 26.88JUTA tambah pd jumlah MIM,
  #(iii)Jika KAHWIN 4,50%MIM-BAPA,5anak setiap keluarga,kiraannya: 3.36x0.5x3x5=25.2JUTA tambahan...,
  MAKNAnya,
  ##Jika KAHWIN 2,jumlah rakyat MIM menjadi B+(i)=16.8+13.44=30.24JUTA, dari (28+13.44)=41.44JUTA ia-itu,
  30.24/41.44=72.97% MIM

  ##Jika KAHWIN 3,B+(ii)=16.8+26.88=
  43.68 JUTA,dari (28+26.88)=54.88.
  Jadi Nisbah MIM 43.68/54.88=79.6%

  ## Jika KAHWIN 4,B+(iii)=16.8+25.2=
  42 JUTA dari(28+25.2)=53.2...
  Nisbah MIM ialah 42/53.2=78.95%.

  JIKA STRATEGI DIATUR,NISBAH BOLEH
  JADI PURATA 80% MIM kepada 20% Lain lain...jadi tak perlu bimbang dan takut majoriti MIM....JADI AKHIR KALAM...LELAKI MIM KAWIN LEBIH DARI SATU dan kaum IBU WAJIB SOKONG STRATEGI INI..!!!BERANI????

  AMENO CHACHA MARBA

  ReplyDelete